Traseele turistice din Munţii Făgăraş, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă
Munții Făgăraș, leagănul istoriei milenare a românilor, în pericol
Ultima Ora Social

Traseele turistice din Munţii Făgăraş, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă

Traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş au fost închise, vineri, de Salvamont, din cauza căderilor de zăpadă și a vântului puternic, accesul turiştilor în zonă fiind interzis pentru evitarea accidentelor, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Salvamont Argeș, traseele turistice din Munţii Făgăraş sunt închise

„Având în vedere ninsoarea abundentă din ultimele zile ce a dus la depunerea unui strat nou, consistent de zăpadă, peste zăpada înghețată, vântul care suflă la rafală cu viteze de 90-120 km/oră, pentru evitarea producerii de accidente montane, declarăm închise toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, alerta de avalanşă pentru muntii Făgăraş este de gradul 4, respectiv risc mare.

Totodată, Drumul Național 7C Transfăgărășan, între Conacul Ursului și Cabana Capra, este blocat de avalanșe, existând riscul ca turiștii ce se deplasează pe jos sau cu mașina să fie surprinși de curgerile de zăpadă.

„Din motive de siguranță a salvatorilor montani, am luat măsura de suspendare a permanenței și a patrulărilor preventive în munții Făgăraș Sud, până la îmbunătățirea condițiilor meteo și stabilizarea stratului de zăpadă. (…) Pentru toată această perioadă, avem constituite la nivelul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș două echipe de intervenție, care pot interveni cu plecare din Pitești și Curtea de Argeș, la orice oră”, arată Salvamont Argeș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.