Transilvania, în publicațiile americane. A intrat în topul destinațiilor de vacanță. ”Frumusețe la superlativ”
Ultima Ora Social

Transilvania, în publicațiile americane. A intrat în topul destinațiilor de vacanță. ”Frumusețe la superlativ”

Transilvania, în publicațiile americane. A intrat în topul destinațiilor de vacanță. ”Frumusețe la superlativ”

Publicația americană Conde Nast Traveller a ales regiunea românească Transilvania printre cele 19 destinații de vacanță ale anului viitor. Din același top nu lipsesc Grecia, India, Egipt, Argentina și Scoția. 

Autorii articolului amintesc despre moștenirea săsească din Transilvania și de amprenta lăsată de Prințul Charles (moștenitorul coroanei Marii Britanii) și Vlad Țepeș, inspirația pentru personajul Dracula.

„Am ales cu grijă 19 destinaţii de vacanţă de văzut în 2019, din Tahiti până-n România, din Grecia până-n India, din Scoţia până-n Egipt”, scrie în articolul publicat pe site-ul Conde Nast Traveller.

Materialul începe cu Peninsula Peloponez din Grecia, unde turiștii pot vedea un conac fortificat din 1859, care oferă o „aventură spartană în natură”, cu drumeții pline de adrenalină, turiștii având posibilitatea să practice sporturi precum alpinism, rafting, tir cu arcul, caiac și scufundări.

Pe locul doi se află Egipt, unde, din ianuarie 2019, turiștii sunt așteptați să viziteze Marele Muzeu Egiptean, care se va deschide în acea perioadă. Acesta va cuprinde artefacte descoperite în toată țara nord-africană. Totodată, autorii articolului mai recomandă și o croazieră pe Nil și trasee spre Luxor.

Transilvania se află pe locul 14 în topul publicației. Ei numesc regiunea drept „un colț al României, îmbrăcat în straie populare și de o frumusețe la superlativ”.

Evident, străinii recomandă vizitarea Castelului Bran, locul de unde a pornit legenda lui Vlad Țepeș, inspirația principală a lui Bram Stoker pentru conturarea personajului Dracula. În articol mai este amintită și pasiunea Prințului de Wales, Charles, moștenitorul Coroanei Marii Britanii, pentru Transilvania.

„Prințul de Wales a început să viziteze Transilvania dinainte ca aceasta să devină populară. Din 1990, el a vrut să restaureze unele case, iar turiștii pot sta pe proprietatea Prințului, într-o casă rustică de lemn și piatră, aflată în valea Zalan (aflată în apropiere de Brașov)”, scriu autorii articolului.

„La 100 de kilometri depărtare, în Mălâncrav, proprietarii au început să renoveze încet mai multe case, pentru a le transforma în pensiuni”, scrie pe site-ul publicației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.