Tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024 se va desfăşura pe 9 octombrie, la Frankfurt. România se află în urna a treia 1
Sport Ultima Ora

Tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024 se va desfăşura pe 9 octombrie, la Frankfurt. România se află în urna a treia

Tragerea la sorţi a grupelor preliminariilor Campionatului European din 2024 se va desfăşura pe 9 octombrie (ora 13:00), la Frankfurt, echipa naţională a României aflându-se în urna a treia, informează Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

În urma tragerii la sorţi vor fi create 7 grupe de câte 5 echipe şi 3 grupe de câte 6. Urnele valorice au fost realizate în baza ierarhiei Ligii Naţiunilor 2022-23.

Cele 4 câştigătoare ale grupelor Ligii A din Liga Naţiunilor vor fi într-o urnă specială şi vor fi alocate în grupe de câte 5.

Componenţa urnelor valorice este următoarea:Câştigătoare Liga A (Liga Naţiunilor): Ţările de Jos, Croaţia, Spania, Italia.

Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveţia, Polonia.

Urna 2: Franţa, Austria, Cehia, Anglia, Ţara Galilor, Israel, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Scoţia, Finlanda

Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia

Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta

Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein.

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu vor fi posibile: Armenia – Azerbaidjan, Belarus – Ucraina, Gibraltar – Spania, Kosovo – Bosnia şi Herţegovina, Kosovo – Serbia.

În plus, pe considerente ce ţin de climă, nicio grupă nu va putea conţine mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricţii ce ţin de distanţele prea mari vor fi activate în grupele în care se vor regăsi Kazahstan, Azerbaidjan şi Islanda.

Tragerea la sorţi va începe cu echipele din urna Ligii Naţiunilor şi urna 1, coborând spre celelalte urne valorice pe măsură ce bilele sunt epuizate.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 din Germania se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre selecţionatele calificate.

Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Ligii Naţiunilor, în martie 2024, conform agerpres.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.