Tragedie. 80 de migranți morți după scufundarea unei ambarcațiuni în Tunisia 1
Ultima Ora Externe

Tragedie. 80 de migranți morți după scufundarea unei ambarcațiuni în Tunisia

Cel puțin 80 de migranți africani sunt considerați decedați după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în largul Tunisiei, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, au transmis reprezentanții Crucii Roșii, citați de Reuters.

Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR) a transmis, de asemenea, prin intermediul unui comunicat, că 80 de persoane sunt considerate decedate în urma accidentului.

Patru migranți de la bordul navei au fost salvați de pescarii tunisieni aflați în zonă în momentul scufundării, dar unul dintre aceștia a murit ulterior la spital.

„Situația curentă nu poate continua”, a declarat Vincent Cochetel, emisar ONU pentru zona Mediterană.

„Nicio persoană nu își pune viața în pericol, sau pe cea a familiei sale, în călătoriile acestea disperate decât dacă simt că nu au altă variantă. Trebuie să oferim alternative puternice pentru a nu mai călca pe aceste ambarcațiuni vreodată”, a adăugat Cochetel.

Purtătorul de cuvânt al organizației Crucea Roșie, Mongi Slim, a transmis că ambarcațiunea s-a scufundat în largul orașului Zarzis. O sursă guvernamentală a anunțat că migranții proveneau din Africa și doreau să ajungă în orașul Zuwara din Libia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.