Alertă. Theresa May a demisionat
Ultima Ora Externe

Theresa May NU SE LASĂ. Premierul britanic, hotărât să lupte, deși nu mai este dorit

Theresa May NU SE LASĂ. Premierul britanic, hotărât să lupte, deși nu mai este dorit

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că va lupta „cu toate puterile” sale împotriva votului de neîncredere declanşat de parlamentari din cadrul partidului său, Partidul Conservator, informează miercuri agenţiile de presă internaţionale.

„Mă voi bate împotriva acestui vot cu toate puterile mele”, a declarat ea, într-un scurt discurs susţinut în faţa Downing Street, afirmând că este „ferm hotărâtă să ducă la îndeplinire” punerea în aplicare a acordului asupra Brexit.

Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady, a anunţat miercuri că există suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului, premierul Theresa May. Votul va avea loc chiar miercuri seara între orele 18:00 şi 20:00 GMT, într-o sală din Camera Comunelor, rezultatul urmând să fie anunţat cât mai curând posibil, a menţionat deputatul britanic.

Theresa May a atenţionat că schimbarea liderului „va crea o nesiguranţă pe care nu ne-o putem permite” şi că săptămânile în care conservatorii „s-au sfâşiat unii pe alţii vor crea şi mai multă dezbinare”.

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii