Thales
Thales
Externe Social Știință și Tehnologie Ultima Ora

Thales, Telstra, Microsoft și Arduino oferă încredere scalabilă pentru aplicații IoT ușor de implementat

Thales, Telstra, Microsoft și Arduino au implementat soluția GSMA IoT SAFE pentru a răspunde unei piețe fregmentate în domeniul dispozitivelor IoT și pentru a permite o securizare robustă și adaptată a IoT.

Operatorii de telefonie mobilă, furnizorii de servicii IoT și producătorii de dispozitive vor beneficia de o soluție unică, ce simplifică foarte mult implementarea dispozitivelor conectate și sigure IoT.

Soluția asigură securitatea de la un capat la altul pentru produsele și serviciile IoT, garantând integritatea și confidențialitatea datelor, în conformitate cu ghidul GSMA IoT Safe Security. 

Thales și Telstra, cea mai importantă companie de telecomunicații din Australia, lucrează cu Microsoft și Arduino pentru a asigura o securitate scalabilă dispozitivelor IoT conectate, prin implementarea unei soluții care să permită o conexiune de încredere între dispozitiv și cloud.

Soluția permite autentificarea reciprocă instantanee și standardizată între un dispozitiv și o platformă cloud prin intermediul rețelelor celulare, respectând pe deplin specificațiile de securitate GSMA IoT SAFE.

În ecosistemul IoT, miliarde de dispozitive colectează, prelucrează și trimit date în cloud, unde sunt executate o serie de servicii IoT diferite. Pentru a asigura securitatea, serviciul cloud IoT trebuie să aibă încredere absolută în datele primite de pe dispozitivele conectate. În egală măsură, dispozitivele trebuie să aibă încredere în cloud. Acest lucru este posibil numai dacă dispozitivul și serverul sunt autentificate reciproc. Totuși, piața dispozitivelor IoT este atât de fragmentată – prin utilizarea unei combinații de sisteme de operare și cipuri diferite – încât scalabilitatea și duplicarea serviciilor de securitate sunt foarte limitate.

Acesta este motivul pentru care Thales, Telstra, Microsoft și Arduino au decis să coopereze, pentru a răspunde provocării de a asigura o conectare sigură și eficientă a dispozitivelor IoT la cloud, în cel mai simplu mod și prin rețelele celulare. Nivelul de încredere necesar este activat printr-o abordare sofisticată security-by-design pentru orice dispozitive IoT bazate pe tehnologie SIM sau eSIM testată și standardizată.

Prin urmare, de îndată ce un dispozitiv IoT este pornit, orice SIM sau eSIM cu aplicația IoT SAFE de la Thales beneficiază automat de securitate. Odată ce dispozitivul IoT primește un certificat digital autentic, creat și stocat în SIM/eSIM, atunci este permisă o comunicare de încredere între dispozitiv și server, respectând în totalitate integritatea și confidențialitatea datelor.

„Rolul cheie al specificațiilor GSMA IoT Safe este de a oferi rețelelor celulare o securitate IoT scalabilă și utilizabilă în viitor. Posibilitatea de a oferi clienților noștri, în viitor, o securitate IoT standardizată ușor de implementat, ca parte a serviciului de conectivitate IoT pe care îl oferim deja, reprezintă un salt imens în domeniul securității IoT pentru orice fel de utilizare, incluzând soluții inteligente pentru sectoarele: energie, automobilistic, sănătate și electrocasnic”, a declarat Gerhard Loots, Global IoT Solutions Executive la Telstra.

„În calitate de contribuitor activ la ghidul GSMA și de lider mondial în soluții pentru platforme over-the-air (OTA), Thales este un partener cheie care răspunde provocării de a asigura securitate IoT scalabilă. Prin această abordare accesibilă, sprijinim un ecosistem de încredere, durabil și scalabil, de care pot beneficia toți actorii importanți, cum ar fi operatorii de rețele mobile, producătorii de dispozitive și industriile IoT”, a declarat Emmanuel Unguran, SVP Mobile and Connectivity Solutions la Thales.

 

„Efortul de colaborare dintre aceste organizații internaționale demonstrează importanța simplificării securității IoT fără compromisuri. Având laolaltă fiecare nivel tehnologic IoT – dispozitiv, software, rețea și cloud – putem oferi o abordare mai simplificată a securității IoT. Acest lucru permite clienților și partenerilor să se concentreze pe creșterea afacerii, având în același timp certitudinea că implementarea dispozitivelor IoT se face în siguranță”, a declarat Tony Shakib, director general Azure IoT Business Acceleration, Microsoft Corp.

 

„Suntem foarte încântați să facem parte din echipa de vis compusă din Thales, Telstra și Microsoft”, a declarat Fabio Violante, CEO Arduino. „Dezvoltarea acestui instrument a fost o muncă de echipă și o dovadă că Arduino este un partener excelent pentru a crea soluții IoT hardware și software solide, fiabile și ușor de integrat.”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.