Carmen Dan, despre polițistul mort. ”Emoția a trecut. Oare să-mi dau demisia?”
Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale
Ultima Ora Social

Subalternul lui Carmen Dan, sancționat că ar fi comentat pe pagina de facebook a unui politician

Un agent principal de poliţie vâlcean a fost cercetat de către superiori după ce a făcut un comentariu pe pagina de socializare a unui politician, a anunţat marţi, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică.

Potrivit acestuia, comentariul a fost postat în luna iunie a anului trecut şi era adresat călătorilor dintr-un autocar şi nu politicianului pe pagina căruia a comentat.Sindicalistul a făcut publică şi înştiinţarea pe care conducerea IPJ Vâlcea a transmis-o agentului, din aceasta reieşind că, prin comentariul făcut, el ar fi exprimat „opinii politice în public”, încălcând astfel Statutul poliţistului.

„În data de 09.06.2018, printr-o conduită incorectă, aţi publicat pe pagina de socializare Facebook a unei persoane politice şi membru al unui partid politic, folosind un limbaj neprincipial, mesajul: ‘Mamă, ce mecle aveţi… zici că sunteţi luaţi de acasă cu forţa şi băgaţi în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici şi o bere la PET. Să vă fie ruşine! Din cauza voastră ţara asta este unde e… La copiii şi nepoţii voştri nu vă gândiţi, egoiştilor analfabeţi!?’, mesaj de dezavuare, de dezaprobare a manifestaţiei politice, exprimând astfel, în mod indirect, opinii politice în public”, se arată în înştiinţarea primită de către poliţist.În replică, conducerea IPJ Vâlcea spune însă că poliţistul nu a fost cercetat şi nici sancţionat disciplinar, ci doar doar atenţionat pentru „preîntâmpinarea sancţionării unor abateri disciplinare”.

„Poliţistul la care se face referire nu a fost cercetat disciplinar, iar măsura luată nu este o sancţiune disciplinară, ci este o măsură cu caracter administrativ, folosită pentru a preîntâmpina sancţionarea unor abateri disciplinare. Această măsură a fost luată după ce s-au efectuat verificări şi s-a constatat că nu s-au respectat obligaţiile, îndatoririle şi interdicţiile pe care le are poliţistul, conform Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului”, se arată într-o precizare, transmisă AGERPRES, de conducerea IPJ Vâlcea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.