Sportalert.ro: România, în grupă cu Spania, Ucraina şi Croaţia, la Campionatul European U21 din 2023 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: România, în grupă cu Spania, Ucraina şi Croaţia, la Campionatul European U21 din 2023

Selecţionata României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final al Campionatului European de fotbal U21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, potrivit tragerii al sorţi efectuate marţi seara la Ateneul Român din Bucureşti, potrivit sportalert.ro.

Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Meciurile din celelalte două grupe vor avea loc în Georgia, la Tbilisi (A), respectiv Batumi şi Kutaisi (C), două sferturi de finală urmând să fie găzduite de Tbilisi şi Kutaisi, iar o semifinală şi finala vor avea loc la Batumi.

România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

România este prima ţară care va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final, după ediţia din 1998.

Primele trei clasate la turneul final de anul viitor se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Europei îi sunt rezervate doar trei poziţii pentru că Franţa, ţară gazdă, e calificată deja, din oficiu. În cazul în care Franţa se va afla pe podium, va merge următoarea clasată de la EURO U21.

Luna trecută, România a jucat meciuri amicale cu două echipe calificate la turneul final, echipa antrenată de Emil Săndoi fiind învinsă de Spania cu 4-1 la Cluj-Napoca, după care a remizat cu Olanda (0-0).

Germania este deţinătoarea titlului la această categorie de vârstă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.