Sportalert.ro: Peste 60 de concurenţi vor participa la ”Harghita Hill Climb Challenge”, din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Peste 60 de concurenţi vor participa la ”Harghita Hill Climb Challenge”, din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Peste 60 de concurenţi participă, sâmbătă, la Harghita Hill Climb Challenge (HHCC), din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (CNVC), cursă care a ajuns la a doua ediţie, potrivit sportalert.ro.

Directorul organizatoric al competiţiei, László Róbert, a precizat, într-o conferinţă de presă, că traseul de concurs va fi parcurs pe drumul spre staţiunea Băile Harghita, circulaţia urmând să fie închisă sâmbătă, în două intervale de timp.

Acesta a arătat că, în urma lucrărilor de modernizare a drumului, traseul este aproape nou, condiţiile de concurs fiind foarte bune.

Traseul are 3.682 de metri, mai scurt decât anul trecut, când a fost de 4 kilometri.

„Sâmbătă vom avea cinci urcări, între care una de recunoaştere, două de antrenament şi două manşe de concurs. La ora 08:45 se închide circulaţia şi se începe securizarea traseului. La ora 09:00 începem cu prima manşă de recunoaştere, urmată de cele două manşe de antrenament cronometrat. Deschidem circulaţia între orele 13:00 şi 14:00, iar de la ora 14:00 încep manşele de concurs 1 şi 2, care vor fi transmise în direct pe Prima Sport 2 şi 3”, a arătat László Róbert.

El a mai precizat că evenimentul se doreşte a fi unul „spectator friendly”, motiv pentru care, în urma unui parteneriat cu Primăria Miercurea-Ciuc, va circula un autobuz care va transporta spectatorii în zonele special amenajate de pe traseu.

De asemenea, vineri seara, pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc va avea loc o prezentare a echipelor şi a maşinilor care vor concura sâmbătă.

Câştigătorul HHCC va primi un premiu în bani în valoare de 500 de euro şi titlul de King of the Hill. Ca o noutate, un premiu special va fi acordat şi celui mai bun tânăr pilot, care va câştiga Junior Flat Out Trophy, a mai spus directorul de organizare al competiţiei.

Prezent la conferinţa de presă, pilotul Adrian Teslovan, organizator al competiţiei şi preşedinte al ACS AT Motorsport, a precizat că popularitatea cursei a crescut, fiind înscrişi, deocamdată, 63 de piloţi.

„Popularitatea evenimentului a crescut foarte mult, atât în rândul sportivilor, cât şi în rândul publicului. Drept dovadă, suntem etapa cu cei mai mulţi piloţi înscrişi: pe lista de înscriere sunt în acest moment 63, probabil vor fi 68-69, oricum mai mult ca la Râşnov, mai mulţi ca la Rânca, Cheile Grădiştei, ceea ce ne bucură. Probabil o să fim în top 3 anul acesta ca număr de înscrieri în CNVC.

Ne dorim să avem o etapă fără evenimente, să treacă cu bine, publicul să se bucure de spectacolul auto. O să avem prezentarea echipajelor, o să fie maşini unice cu care publicul din judeţul Harghita nu e obişnuit, e obişnuit cu maşinile de raliuri, dar mai puţin cu maşinile în stilul monopost sau de circuit. Ne bucurăm foarte mult că putem să organizăm aici o etapă”, a spus Adrian Teslovan.

Acesta a apreciat colaborarea cu Primăria Miercurea-Ciuc şi cu Consiliul Judeţean Harghita, care au sprijinit foarte mult organizarea competiţiei.

La rândul său, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a vorbit despre spectaculozitatea competiţiei şi şi-a exprimat bucuria că municipalitatea este gazda acestei întreceri sportive.

„Este o competiţie care a demonstrat anul trecut că poate să ofere adrenalină nu numai concurenţilor, dar şi nouă, comunităţii. Este o competiţie care, prin infrastructura pe care o avem la dispoziţie, drumul judeţean spre Harghita Băi, poate să ofere provocări excepţionale pentru concurenţi. Vineri va fi un punct foarte simpatic pentru noi, maşinile fiind expuse în Piaţa Libertăţii. Anul trecut a avut un impact major; anul acesta, relaţia cu publicul s-a întărit şi prin crearea unor zone speciale pentru spectatori. Asfaltul este pregătit, aşa că poate să vină competiţia”, a declarat Korodi Attila.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care a precizat că evenimentul are rolul de a promova turismul din judeţ, în ziua prezentării echipelor urmând să aibă loc o prezentare a produselor secuieşti.

„Promovarea sportivă poate să aducă foarte multe beneficii, pentru că prin sport putem să ajungem la acei oameni la care prin alte căi, majoritatea nu ar putea ajunge. (…) De aceea, vom folosi atât pentru promovarea turismului harghitean cât şi pentru promovarea produselor secuieşti. (…) Suntem onoraţi pentru acest parteneriat pentru că noi, ca CJ, nu am fi putut organiza un astfel de eveniment.

Ne onorează solicitarea care a venit, pentru prima dată anul trecut, din partea d-lui Adi Teslovan. Eu mă simt bine, ca preşedinte, să pot să fiu membru în această echipă”, a conchis Borboly Csaba.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.