Gabriela Ruse, locul 83 WTA, s-a calificat în sferturile de finală
Gabriela Ruse, locul 83 WTA, s-a calificat în sferturile de finală
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Monica Niculescu şi Gabriela Ruse au debutat cu o victorie în proba de dublu a turneului de la Birmingham

Perechea română Monica Niculescu/Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA 250 de tenis pe iarbă de la Birmingham (Anglia), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, miercuri, după 7-5, 3-6, 10-3 cu cuplul Vivian Heisen (Germania)/Samantha Murray Sharan (Marea Britanie), potrivit sportalert.ro.

Niculescu şi Ruse au obţinut victoria după o oră şi 36 de minute.

Româncele au controlat primul set, apoi Heisen şi Murray Sharan au au dominat actul secund, pentru a în super tiebreak Niculescu şi Ruse să conducă de la un capăt la altul. Totuşi, diferenţa a fost mică la numărul total de puncte, 68-66 pentru învingătoare.

Niculescu şi Ruse şi-au asigurat un cec de 2.350 de dolari şi 69 de puncte WTA la dublu.

În sferturi, Monica şi Gabriela vor întâlni învingătoarele din meciul care opune principalele favorite, Elise Mertens (Belgia)/Shuai Zhang (China), şi americancele Catherine Harrison/Sabrina Santamaria.

Gabriela Ruse va juca joi la simplu, în optimi, contra chinezoaicei Shuai Zhang, cap de serie numărul opt.

Miercuri va juca în optimi şi Simona Halep (a doua favorită), contra britanicei Harriet Dart, după ce Sorana Cîrstea (a şasea favorită) s-a calificat în sferturi, învingând-o pe sârboaica Aleksandra Krunic cu 6-1, 6-1.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.