Sportalert.ro: Marele Premiu al Chinei de Formula 1 din 2023 a fost anulat 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Marele Premiu al Chinei de Formula 1 din 2023 a fost anulat

Marele Premiu al Chinei de Formula 1, care urma să aibă loc pe 16 aprilie 2023 la Shanghai, a fost anulat din cauza „dificultăţilor actuale pe care le prezintă situaţia Covid-19” din ţară, au anunţat vineri organizatorii campionatului mondial într-un comunicat, scrie AFP, citată de sportalert.ro.

Formula 1 nu a mai ajuns din 2019 în China, unde există în continuare restricţii drastice pentru a lupta împotriva pandemiei. F1 studiază „opţiuni alternative” pentru a înlocui evenimentul şi a menţine un calendar cu 24 de curse, ceea ce ar fi un record.

Dacă F1 nu va înlocui evenimentul, un sezon cu 23 de curse (prima dintre acestea în Bahrain pe 5 martie) ar fi totuşi un record, actualul fiind de 22 de Mari Premii.

La o săptămână după un articol BBC care anunţa această anulare, F1, care negase, a confirmat în cele din urmă informaţia, după un nou „dialog cu promotorul şi autorităţile competente”.

Această decizie vine după ce în China a avut loc în weekendul trecut un val de demonstraţii împotriva restricţiilor sanitare şi pentru mai multe libertăţi, deşi în această săptămână au existat semne că autorităţile ar putea relaxa politica lor strictă „zero Covid”.

Potrivit BBC, personalul F1 nu ar fi fost scutit de cerinţele carantinei în cazul infectării cu Covid-19, ceea ce făcea foarte riscantă venirea echipelor în China în condiţiile unui calendar foarte încărcat.

Absenţa Chinei, pentru al patrulea sezon consecutiv de la începutul pandemiei, lasă un gol între MP al Australiei pe 2 aprilie şi cel al Azerbaidjanului pe 30 aprilie.

Pentru a spera să rămână cu 24 de curse, F1 poate conta pe numeroşi pretendenţi, aşa cum a explicat responsabilul Formulei 1, Stefano Domenicali: „Sunt multe alte ţări care ar vrea să găzduiască un Mare Premiu. Mâine dimineaţă, am putea semna cu alte şapte sau opt ţări”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.