Sorina Pintea este Terminată. Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru arestat pentru șpagă la spital!
Sorina Pintea este Terminată. Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru arestat pentru șpagă la spital!
Ultima Ora Breaking News Exclusiv orban psd Sănătate Social

Sorina Pintea este Terminată. Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru arestat pentru șpagă la spital! A fost Demisă

Fostul ministru al sănătății Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului din Baia-Mare imediat după ce a ieșit din aretul Poliției Capitalei, unde a fost reținută pentru luare de mită, aceasta redevenind șefa unității sanitare.

Sorina Pintea a anunțat imediat după ce și-a retras demisia că intră în concediu medical., după care va reveni la locul de muncă.

Cu toate acestea, Pintea are șanse foarte mici să mai conducă spitalul din Baia-Mare, întrucât, imediat după declararea de către președintele Iohannis a Stării de Urgență, Guvernul a emis o Ordonață Militară prin care, spitalele trec din subordinea Consililor Județene și a Primăriilor, în cea a ministerului Sănătății, adică a Executivului.

DOVADA

Articolul 1 al ordonanței emise de Guvernul Orban prevede faptul că pe perioada stării de urgență (care se va prelungi până cel puțin în 16 mai), Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor din conducerea acestor unități.

Surse liberale au declarat pentru NEWSTEAM.RO  că este foarte puțin probabil ca ministrul sănătății Nelu Tătaru să o mențină pe Pintea director al spitalului.

Mai mult, aceasta va fi demisă pe perioada stării de urgență, când i se încheie concediul medical.

Sorina Pintea a fost reținută în urma unui flagrant al procurorilor DNA, aceasta fiind prinsă când lua 10.000 de euro mită, pentru materiale sanitare necesare unității medicale.

Ultima oră premierul Orban i-a cerut ministrlui Tătăaru să o demită pe Sorina Pintea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.