Sorina Pintea dă lovitura. Interzice reclamele la dispozitivele de fumat care încălzesc tutunul 5
Sorina Pintea dă lovitura. Interzice reclamele la dispozitivele de fumat care încălzesc tutunul
Ultima Ora Social

Sorina Pintea dă lovitura. Interzice reclamele la dispozitivele de fumat care încălzesc tutunul

 Sorina Pintea a precizat, vineri, că intenționează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele de fumat care încălzesc tutun deoarece, motivează ministrul, pot să apară efecte grave pe termen scurt.

Sorina Pintea a precizat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul intenționează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, întrucât consumul poate duce la apariția unor „efecte grave pe termen scurt”.

„Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (…) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătății va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, spune ministrul.

În cadrul Ministerului Sănătății a fost înființată o subcomisie în comisia de toxicologie şi toxicodependenţă care analizează posibilitatea de publica pe site-ul instituției informări periodice referitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive.

Pintea a menționat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii