Propunere din PSD. „Fenomenul mamelor minore trebuie diminuat”
Șocant. O femeie a născut acasă un bebeluș de doar 1400 de grame
Ultima Ora Social

Șocant. O femeie a născut acasă un bebeluș de doar 1400 de grame

 O femeie de 31 de ani care nu a fost la medici pe perioada sarcinii și nici nu a putut oferi medicilor detalii despre aceasta a născut acasă, neasistată medical, un bebeluș de 1.400 de grame.

Femeia în vârstă de 31 de ani, din comuna Corni, județul Botoșani, împreună cu fetița pe care a născut-o acasă, neasistată medical, au ajuns, luni după-amiază, la maternitatea din Botoșani, micuța fiind în hipotermie și cântărind doar 1400 de grame.

Femeia nu a fost monitorizată deloc pe perioada sarcinii și nici nu a putut oferi medicilor detalii despre sarcină.

După ce a născut acasă, femeia și bebelușul au fost preluate cu o ambulanță și duse la spital, micuța ajungând cu hipotermie din cauza condițiilor în care a venit pe lume.

„Evoluția bebelușului este bună. Mama nu poate da relații despre sarcină. Noi bănuim că bebelușul s-a născut la 33 de săptămâni. Nașterea nu a fost una asistată medical. Acum bebelușul este echilibrat și stabil, iar evoluția sa este favorabilă”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului de Județean de Urgență Botoșani, Livia Mihalache.

Fetița se află sub supraveghere medicală, în incubator, medicii spunând că va avea nevoie de o perioadă lungă de supraveghere.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.