ȘOCANT! MOAȘTELE PAPEI IOAN PAUL AU FOST FURATE! POLIȚIA ESTE ÎN ALERTĂ! 1
Social Ultima Ora

ȘOCANT! MOAȘTELE PAPEI IOAN PAUL AU FOST FURATE! POLIȚIA ESTE ÎN ALERTĂ!

Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate.

Obiectul sacru a dispărut miercuri din altarul dedicat papei Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005. Este vorba despre o fiolă care conține picături din sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea, păstrate într-un relicvar de aur.

Această fiolă a fost donată Bisericii din Spoleto-Norcia de către arhiepiscopul de atunci al Cracoviei, cardinalul Stanislaw Dziwisz, pe data de 28 septembrie 2016.

Un cleric care se îngrijea de catedrală pe timpul nopții a observat lipsa relicvariului. Moaștele sunt obiecte venerate de catolici și reprezintă bucăți din hainele sau trupul sfântului.

Moaștele papei Ioan Paul al II-lea, care erau păstrate în capela Crucifixului din Catedrala din Spoleto, au fost furate. Dispariţia relicvelor a fost observată miercuri seară de sacristanul Domului. Știrea a fost dată de „Vatican News”, care publică şi reacţia arhiepiscopului de Spoleto-Norcia, Monseniorul Renato Boccardo.

Curia Arhiepiscopală a anunţat imediat poliţia din Spoleto, după raportarea furtului. Aceasta, în prezent, efectuează investigații și verifică imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere video. în speranța de a găsi vinovații.

„Este un act grav care lezează sensibilitatea și devotamentul multor oameni! Vreau să sper că este un act comis din superficialitate şi nu cu intenția de a leza sensibilitatea credincioșilor. De asemenea, vreau să sper că acest gest nesăbuit nu a fost făcut pentru profit”, spune Monseniorul Renato Boccardo.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.