ȘOC. SE PROPUNE DESFIINȚAREA JANDARMERIEI. ”Ceea ce face Jandarmeria este fie prostie, fie terorism”
Ultima Ora Social

ȘOC. SE PROPUNE DESFIINȚAREA JANDARMERIEI. ”Ceea ce face Jandarmeria este fie prostie, fie terorism”

ȘOC. SE PROPUNE DESFIINȚAREA JANDARMERIEI. ”Ceea ce face Jandarmeria este fie prostie, fie terorism”

Evenimentele din 10 August,când jandarmii au intervenit cu brutalitate împotriva manifestanților din Piața Victoriei din Capitală au stârnit indignarea românilor.

După ce s-a cerut de nenumărate ori de către manifestanții care vor fi prezenți la Alba-Iulia și București de 1 Decembrie ca jandarmeria să nu defileze, iată că acum se cere categoric DESFIINȚATREA  acestei instituții.

Concret, jurnalistul Moise Guran cere ca această ramură a ministerului de interne să nu mai existe deloc.

Pericol! Pregătiri evidente de fraudare a Referendumului!

„Ceea ce face Jandarmeria este fie prostie, fie terorism. Hai să le oferim un răspuns inteligent, unul care să le dea coșmaruri: propun o schemă de desființare a Jandarmeriei și de reorganizare a ministerului de Interne prin fuziune cu cel al Justiției. Prima tentație, după ce am citit comunicatul Jandarmeriei de ieri a fost să cred că s-au tâmpit. Ei nu că astfel îi provoacă pe oameni? Sunt atât de proști încât să nu înțeleagă că se vor întoarce și mai mulți cu spatele la defilare, dacă ei îi jignesc în avans (înainte de a se fi întâmplat orice)?  Desființarea Jandarmeriei, ca structură a Forțelor Armate ale României și reorganizarea ei în subordinea Poliției Naționale (structură civilă), alături de Poliția Locală ce trebuie de asemenea desființată. Polițiștii locali sunt încă și mai slab pregătiți și mai predispuși la slugărnicie politică decât jandarmii. De ce să avem trei instituții separate cu atribuții pe linie de pază și ordine publică, toate cu șefi, șefuți, șoferi, secretare, protocoale, cheltuieli de întreținere și, bineînțeles, oameni care teoretic fac toți același lucru?” este propunerea lui Moise Guran. 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.