ȘOC LA NAȚIONALA ROMÂNIEI! LIDERUL ECHIPEI SE RETRAGE! SCRISOARE EMOȚIONANTĂ! 7
Sport Ultima Ora

ȘOC LA NAȚIONALA ROMÂNIEI! LIDERUL ECHIPEI SE RETRAGE! SCRISOARE EMOȚIONANTĂ!

Ultimul meci jucat de naţionala României în acest an, remiza de miercuri seara, 1-1, din Irlanda de Nord, a fost ultimul, totodată, şi pentru Ciprian Tătăruşanu, care şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă.

Tătăruşanu a debutat în 2010 pentru România şi a apărat timp de 11 ani poarta primei reprezentative, participând alături de tricolori şi la turneul final al Campionatului European din 2016.

“Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa naţională încă de la începutul acestui an.

Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare şi mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat şi pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

ȘOC LA NAȚIONALA ROMÂNIEI! LIDERUL ECHIPEI SE RETRAGE! SCRISOARE EMOȚIONANTĂ! 8

În curând voi împlini 35 de ani, aşa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie.

Am avut o relaţie foarte bună cu toţi selecţionerii României din aceşti 11 ani şi cu toţi membrii staff-urilor tehnice, aşa că orice speculaţie legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtăşesc nu îşi are locul.

Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România şi în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur şi simplu cred că este timpul ca alţi portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naţionale, iar eu să fac un pas în spate.

Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experienţă care pot face faţă oricând acestui rol.

S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO şi prin disputarea ultimei ediţii din Liga Naţiunilor, şi începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Aşadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa naţională să se încheie.

Vreau să mulţumesc tuturor suporterilor, selecţionerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federaţiei Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative şi medicale, alături de care am lucrat şi de la care am învăţat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel aşteptat de public şi jurnalişti, dar ştiu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoşi şi vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulţumesc!” , a menţionat Tătăruşanu în scrisoarea postată pe site-ul oficial al FRF.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii