Situație disperată în școlile din România. Sute de elevi vor face naveta 1
Ultima Ora Social

Situație disperată în școlile din România. Sute de elevi vor face naveta

Situație disperată în școlile din România. Sute de elevi vor face naveta

Situaţie disperată la început de an şcolar. Zeci de şcoli vor rămâne cu porţile închise. Instituţiile de învăţământ arată deplorabil şi multe au nevoie de renovări ample.

Elevii vor avea de suferit din această cauză, deoarece vor fi transferaţi la alte şcoli, multe dintre acestea la kilometri buni distanţă de casă.

În unele zone din ţară, situaţia este şi mai gravă. Unele şcoli îşi vor închide porţile definitiv, spre disperarea părinţilor. Motivul, lipsa de elevi sau lipsa de profesori.

300 de elevi din comuna Albota, judetul Arges, au fost mutati la alte scoli. Institutia de invataman arata ca dupa bombardament si nici vorba sa fie gata in acest an scolar. Autoritatile dau vina pe lipsa fortei de munca din constructii.

„Am anuntat parintii, le-am spus ca e un caz de forta majora. Daca ne dorim sa progresam nu putem si nu depinde de mine, pentru ca licitatiile sunt foarte greoaie, personal care sa lucreze dupa ce s-a castigat licitatia dua din colt in colt.”, a spus Ion Dumitru, primarul comunei Albota.

Copiii au fost transferati la doua scoli din satele vecine si vor fi nevoiti sa faca naveta.

Si in judetul Gorj sunt probleme. Copiii de la Scoala gimnaziala „Sfantul Nicolae”, din Targu Jiu, vor incepe anul scolar repartizati la scoli departe de casa.

In unele zone din tara, situatia este si mai grava. Unele scoli isi vor inchide portile definitiv, spre disperarea parintilor. Motivul, lipsa de elevi sau lipsa de profesori.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.