Atac la Ministrul Educației. Reformele anunțate de Ecaterina Andronescu, o sfidare națională
Ultima Ora Social

Sindicatele din învățământ atenționează. Ce spun despre decizia Ecaterinei Andronescu de a închide școlile

Federația Sindicatelor Libere din învățământ (FSLI) transmite că decizia privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ, vineri, reprezintă un act de mare responsabilitate față de elevi, în condițiile în care România s-ar putea confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă, scrie portalinvatamant.ro

Federația Sindicatelor Libere din învățământ (FSLI) subliniază, într-un comunicat de presă remis joi dimineață, că, la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă această situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă.
Sindicaliștii își exprimă convingerea că această întrerupere obiectivă a cursurilor de vineri nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și conducerile unităților de învățământ vor găși soluții pentru această.
„Am încredere în conducerile unităților de învățământ că vor lua toate măsurile necesare privind igienă și respectarea îndrumărilor venite dinspre Ministerul Sănătății Publice. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc colegilor, dar și elevilor, pentru efortul pe care îl vor depune pentru parcurgerea integrală a programei școlare, în momentul în care vor fi reluate cursurile”, a declarat președintele FSLI Simion Hancescu.
Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi. Astfel că vineri, 25 ianuarie, va fi zi liberă pentru elevi. Școlile din toată țară vor fi închise din cauza gripei, au decis ministerele Sănătății și Educației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.