Simona Halep intră în istoria tenisului mondial. Ce se întâmplă pe 3 februarie 1
Sport Ultima Ora

Simona Halep intră în istoria tenisului mondial. Ce se întâmplă pe 3 februarie

Simona Halep va intra în istoria tenisului, peste doar o săptămână. Sportiva de 28 de ani va deveni jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA.

Pe 3 februarie, atunci când are șanse mari să fie numărul 2 WTA, ea va atinge borna de 315 săptămâni la rând între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii. Ea o va depăși astfel pe Martina Hingis (314, între 7 octombrie – 13 octombrie 2002).

Simona a intrat în Top 10 în 2014 și de atunci a rămas în elită, fiind considerată jucătoarea cea mai constantă din circuit. În acest timp, ea a câștigat două turnee de Grand Slam, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Pe de altă parte, Simona Halep a fostul liderul clasamentului mondial timp de 64 de săptămâni și a terminat pe locul 1 WTA sezoanele 2017 și 2018.

Simona Halep, la un pas de locul 2

Simona Halep e la un pas de a ajunge pe locul 2 mondial după Australian Open. Românca a urcat deja pe poziția secundă în ierarhia WTA Live: a depășit-o pe Karolina Pliskova.

Totuși, dacă Simona va pierde în faza semifinalelor cu Elise Mertens, Kiki Bertens o poate depăși dacă va câștiga trofeul, digisport.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.