Simona Halepa dezvăluit înainte de alegeri adevărul dureros din România.”Sper să fie mai bine”
Ultima Ora Sport

Simona Halep a fost analizată de americani. Ce puncte slabe i-au găsit tenismenei

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) se pregăteşte pentru sezonul de zgură, partea preferată a anului calendaristic, dar presa internaţională nu mai are aceeaşi încredere în ea precum în anii trecuţi, conform mediafax.ro

Chiar dacă jucătoarea din Constanţa e văzută cu prima şansă la Roland Garros 2019, americanii de la New York Times atrag atenţia asupra unor detalii care ar fi putut trece neobservate.

Jurnaliştii de peste Ocean au analizat-o pe Halep după parcursul de la Miami, încheiat în semifinale, iar concluzia a fost că Simona e departe de forma care, în 20118, o ducea spre primu Grand Slam al carierei şi spre o dominaţie impresionantă pe zgură: „Chiar dacă s-a apropiat de primul loc WTA, Halep nu a dominat în ultima perioadă. A câştigat anul trecut la Roland Garros primul său Grand Slam, dar nu a mai câştigat alt turneu pe zgură din main 2017, de la Madrid. În plus, nu a mai câştigat niciun turneu de la Rogers Cup (n. red – Montreal), din august 2018”, scriu americanii, care oferă, apoi, o posibilă explicaţie pentru ceea ce consideră un declin evident.

Motivul la care s-a gândit New York Times? Dispariţia lui Darren Cahill din staff-ul Simonei Halep a funcţionat ca un bumerang, iar fostul lider mondial a pierdut, odată cu strategul australian, calităţile care i-au permis să urce pe primul loc şi să ridice deasupra capului marele trofeu de la Openul Francez: „Fără Darren Cahill, Halep nu a mai părut jucătoarea cu aceeaşi agresivitate, decisivă şi selectivă, chiar dacă parcursul său până în semifinalele de la Miami a fost dătător de speranţe”, mai scriu cei de la New York Times.

După trei luni din 2019 în care nu a câştigat niciun trofeu şi are doar o finală la Doha, Simona se îndreaptă spre sezonul de zgură, unul în care e aşteptată să strălucească, dar în care are de apărat o mulţime de puncte. Îl începe în Fed Cup, la semifinale cu Franţa (20-21 aprilie), apoi continuă cu turneele de la Stuttgart (22-28 aprilie), Madrid (4-11 mai), Roma (13-19 mai) şi marele obiectiv Roland Garros (26 mai – 9 iunie).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.