SFIDARE! FOTO-VIDEO! Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, la cârciumă fără mască de protecție. La masă erau zeci de persoane 3
Ultima Ora Politic

SFIDARE! FOTO-VIDEO! Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, la cârciumă fără mască de protecție. La masă erau zeci de persoane

În plină pandemie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, sfidează regulile de protecție sanitară. Marcel Ciolacu a fost surprins în restaurantul unei pensiuni la aceeași masă alături de 10 persoane, deși numarul maxim permis de lege este de 6 persoane.

Marcel Ciolacu recidivează în nerespectarea regulilor pe timp de epidemie COVID-19! Liderul PSD a fost surprins în seara de sâmbătă, la masă, alături de alte zece persoane, la restaurantul pensiunii „Țara Luanei” din Sărata Monteoru, județul Buzău, potrivit relatării reporterului Realitatea PLUS Mioara Costin.

Fotografiile difuzate, ÎN EXCLUSIVITATE, de Realitatea PLUS, vin la o săptămână de la prelungirea stării de alertă și intrarea în vigoare a regulilor anticoronavirus. „Schimbarea la față” la care a recurs în ultima săptămână liderul PSD, prin aducerea în partid a unor medici epidemiologi cu renume, ca Adrian Streinu-Cercel sau Alexandru Rafila, pare pentru moment compromisă, după apariția acestor imagini.

Marcel Ciolacu s-a remarcat în cele aproape opt luni de epidemie prin încălcarea frecventă a regulilor de protecție, de la nepurtarea măștii, deloc, sau purtarea incorectă, sub bărbie, până la prezența alături de mai multe persoane decât era permis și fără distanțare socială.

După cum se observă din imagini, in total sunt 11 persoane la masă, fără să fie respectată nicio regulă de distanțare socială. Pot fi recunoscuți cu ușurință Marcel Ciolacu și fostul premier Mihai Tudose, care stau unul lângă altul.

Persoanele care stau la masă nu poartă mască, iar numărul persoanelor nu este cel pe care îl prevede Hotărârea de Guvern prin care s-a prelungit starea de alertă la nivel național. Este vorba de Hotărârea nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 945 din 14 octombrie 2020.

Potrivit art. 6, alin 5, este permisa „participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

SFIDARE! FOTO-VIDEO! Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, la cârciumă fără mască de protecție. La masă erau zeci de persoane 4

Legea 55/2020 prevede si anumite sanctiuni pentru nerespectarea regulilor, și anume de amenzi de până la 2.000 de lei, potrivit art.  65 lit. h.

Prima reacție din PSD după difuzarea fotografiei, exclusiv la Realitatea PLUS, cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, surprins încălcând regulile de protecție împotriva coronavirusului, a venit din partea purtătorului de cuvânt.

Lucian Romașcanu a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că „lucrurile nu au stat chiar așa” cum se observă în fotografie. Totodată, acesta a menționat că regretă incidentul și că mesajul pentru populație este să se respecte regulile de protecție date de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.