Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 13
Ultima Ora Politic

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente

Nicușor Dan, candidatul independent la Primăria Capitalei, a dat-o în judecată pe Gabriela Firea, pentru calomnie.

În replică, Nicușor Dan, s-a ales cu o plângere penală, depusă de PSD.

Concret, parlamentarii PSD, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae și Petre-Florin Manole au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia.

„În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut.

Daniel Zamfir a trecut de la PNL la ALDE, după ce a criticat dur liberalii

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari.

În spatele acesto iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie.

Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie.

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 14

Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, arată denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA, potrivit documentului obţinut de News.ro.

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 15

Sursa citată menţionează şi de înregistrarea audio între Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu consilier primarului Sectorului 4 despre ordinul de demolare a unei clădiri din „Orăşelul Copiilor”  aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache, zis şi „Câine”.

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 16 Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 17

„Mai mult, în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care făptuitorul intervine în favoarea unui anume Mihai Mitrache, astfel încât să nu fie demolată clădirea construită ilegal de acesta pe spaţiul verde al unui parc.

În mod bizar, în acelaşi parc deţine un restaurant, preşedintele Asociaţiei Eco Civica, o asociaţie care susţine demersurile efectuate de Nicuşor Dan prin intermediul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul împotriva dezvoltatorilor imobiliari (informaţii care au apărut în presă).

Din înregistrarea audio reiese intenţia făptuitorului Nicuşor Dan de a determina reprezentanţii instituţiei publice să îndeplinească anumite acte care intră în îndatoririle lor de serviciu «pe speţa asta cu clădirea», în interesul direct şi imediat al lui Mihai Mitrache.

Încercările acestuia de a influenţa decizia reprezentanţilor primăriei reiese în mod evident din exprimarea acestuia: «eu cred că el are dreptate», respectiv «v-am şi dat un răspuns scris, tocmai de asta am şi întârziat, ca să citesc din nou toate legile şi astea şi eu sunt convins că el are dreptate»”, mai precizează documentul.

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 18

Nicuşor Dan a declarat, referitor la acuzaţiile potrivit cărora l-a ajutat pe controversatul om de afaceri MIhai Mitrache poreclit „Câine”, că atât el, cât şi Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu au investigat niciodată cine erau oamenii care veneau să le ceară ajutorul, pentru că nu acesta era obiectul de activitate al asociaţiei.

„Sunt acuzat că am apărat un interlop. Vreau să vă spun că niciodată, la miile de oameni, care au venit la noi pentru a-i apăra, nu am făcut investigaţii să ştim cine sunt oamenii care vin să ne ceară ajutorul, pentru că nu este obiectul de activitate al asociaţiei pe care am înfiinţat-o.

Ne-am uitat doar dacă oamenii au dreptate sau nu au dreptate şi dacă aveau dreptate am încercat şi de multe ori am reuşit.

Ştiţi că avem 175 de procese câştigate la «Salvaţi Bucureştiul» şi am reuşit să-i ajutăm. Se spune că acea clădire era oricum ilegală. Aşa cum am spus, clădirea în cauză avea o autorizaţie emisă de Primăria Sectorului 4 , în anul 2013 şi în orice sistem de drept din lumea civilizată, o autorizaţie de construire naşte un drept de proprietate.

Doar sistemul comunist nu a respectat dreptul de proprietate şi, în acest caz, Primăria Sectorului 4 s-a comportat exact ca statul comunist”, a afirmat Nicuşor Dan, marţi într-o conferinţă de presă.

Șerban Nicolae iese la atac! I-a făcut plângere penală lui Nicușor Dan, după ce acesta a dat-o în judecată pe Gabriela Firea. Documente 19

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.