Școli închise în Sibiu pentru organizarea Summit-ului. Vacanță prelungită pentru 28 000 de elevi 1
Ultima Ora Social

Școli închise în Sibiu pentru organizarea Summit-ului. Vacanță prelungită pentru 28 000 de elevi

Circa 28.000 de elevi din Sibiu au vacanță prelungită, în perioada 6 – 10 mai toate unitățile de învățământ fiind închise pentru organizarea Summit-ului. În unul dintre liceele din centrului orașului va fi organizat spital de campanie, conform mediafax.ro

Inspectorul școlar adjunct, Gheorghe Bîrză, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că cei aproximativ 28.000 de elevi din Sibiu vor rămâne acasă încă o săptămână, iar examenele de evaluare pentru clasa a doua vor fi date odată cu cele pentru clasa a patra.

„În perioada 6 – 10 mai elevii din municipiul Sibiu nu vin la școală, am cerut un program de recuperare, ni s-a aprobat la minister. Majoritatea elevilor au recuperat cursurile în timpul școlii. A fost lăsat la dispoziția unităților de învățământ cum au făcut această recuperare. Au făcut consilii de administrație, consilii școlare, ședințe cu părinții, unele școli au recuperat sâmbăta, altele în timpul programului, au mai rămas câteva ore la școală”, a spus Bîrză.

Potrivit inspectorului școlar, săptămâna aceasta ar fi trebuit să se desfășoare evaluarea națională pentru elevii din clasa a doua, iar acest lucru nu va fi pozibil.

„Examenele naționale, respectiv evaluarea la clasa a doua nu se va ține acum. Am solicitat derogare de la Minister și vor copiii examen în același timp cu cei de la clasa a patra, probabil săptămâna viitoare”, a mai spus inspectorul școlar adjunct Gheorghe Bîrză.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.