SCANDAL la Curtea de Apel. Discuții aprinse pe baza Completului de 3 judecători. Inculpații atacă 1
Ultima Ora Justiție

SCANDAL la Curtea de Apel. Discuții aprinse pe baza Completului de 3 judecători. Inculpații atacă

SCANDAL la Curtea de Apel. Discuții aprinse pe baza Completului de 3 judecători. Inculpații atacă

Şedinţă de foc la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa decide dacă suspendă activitea completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un scandal similar a fost declanşat de Liviu Dragnea, care a contestat componenţa completurilor de cinci magistraţi. 

După modelul oferit de Liviu Dragnea care a contestat cu succes formarea completelor de 5 judecători, alţi inculpaţi au atacat în instanţă modul de alcătuire a completelor de 3 de la Curtea Supremă.

În cazul completelor de cinci judecători, CCR a decis că sentinţele definitive date de acestea sunt, din 2014,  lovite de nulitate absolută şi pot fi revizuite la cerere.

CCR a tranşat conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte în favoarea legislativului şi obligă ÎCCJ să intre imediat în legalitate.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, saptămâna trecută, că decizia CCR privind componenţa completelor de judecată a vizat exclusiv completele de 5 judecători ale ICCJ, şi nu pe cele de 3 magistraţi ale instanţei supreme sau pe cele ale altor instanţe. Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, remarca joi, la tragerea la sorţi a completelor de 5, că „mai mult sau mai puţin discret, a început un asalt şi asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.