Opoziția s-a dezlănțuit. ”TVR a dus și Eurovisionul la pierzanie”
Protest la TVR. Directorul Doina Gradea nu mai are scăpare. I se cere demisia
Ultima Ora Social

Scandal în TVR. Se cere demisia conducerii după eșecul de la Eurovision

Vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, îi cere demisia Doinei Gradea din fruntea TVR, după eșecul României de la Eurovision.

„TVR a dus și Eurovizionul la pierzanie. Felicit TVR pentru a doua finală la Eurovision ratată consecutiv pentru România! Sute de mii de euro din bani publici cheltuiți pentru a face țara de râs. Ieri, seară s-a desfăşurat cea de-a doua semifinafă a concursului de muzică Eurovision 2019, în care au fost desemnate zece ţări care vor avea reprezentanţi în finala din 18 mai de la Tel Aviv. Din păcate reprezentanta României nu se află printe finaliști. Nici nu e de mirare! Să ne amintim că în finala Selecției Naționale, juriul, bine ales de TVR, a desemnat pentru a reprezenta România, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferințele telespectatorilor.

S-a dovedit că nemulțumirile publicului de atunci au fost întemeiate și inevitabilul eșec al României nu a întârziat să apară. Încă o data conducerea TVR-ului a dat dovadă de o crasă incompetență managerială încă din faza incipientă a acestui concurs. Reușita României a fost total compromisă din cauza felului în care a fost organizată Selecția Națională când juriul a fost format în majoritate din specialiști străini și nu s-a ținut cont de votul românilor. Este sfidător cum se cheltuie cu Eurovisionul milionul de euro din banii contribuabililor pentru ca mai marii Televiziunii Publice să iasă la plimbare și să terfelească România în lume. Conducerea TVR trebuie să plece! Pentru acest al doilea eșec consecutiv, pe banii românilor și cu onoarea României batjocorită, conducerea TVR ar trebui să pună înapoi banii publici cheltuiți nejustificat cu Eurovisionul și să plece. Acest concurs muzical a ajuns să fie doar un prilej de excursii excentrice pentru d-na Doina Gradea și echipele din TVR, dovada vie o reprezintă faptul că nici măcar nu reușim să ne calificăm printre primele 10 țări din Europa. Stau și mă întreb, orare cum poate ajunge vreodată Televiziunea publică un post de televiziune profitabil ținând cont de modul în care sunt gestionați banii de către acuala conducere. Și să nu uităm nici de jaful banului public de la Cerbul de Aur! Un alt prilej pentru TVR de a arunca cu banii contribuabililor pe fereastră pentru un proiect mediocru care nu a fost nici pe departe un succes de audiență. Generozitatea din banii românilor a consiliului de administrație al TVR pentru concursuri muzicale ratate nu are limită și a provoacat un val uriaș de nemulțumiri în rândul populației.

Doamnă Doina Gradea, vă anunț, în concluzie, că sunteți și dvs. descalificată! Lăsați TVR să meargă mai departe!”, a precizat  Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL, într-un comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.