S-a lansat ”Romanica”, un joc video ce cuprinde cuvinte din 8 limbi, inclusiv română 1
Ultima Ora Social

S-a lansat ”Romanica”, un joc video ce cuprinde cuvinte din 8 limbi, inclusiv română

Ministerul Culturii din Franţa a lansat luni „Romanica”, un joc video ce cuprinde cuvinte şi expresii din opt limbi romanice, inclusiv din franceză, română, occitană şi corsicană, informează AFP.

Cu o grafică simplă, noua aplicaţie, care este disponibilă pe tablete şi smartphone-uri, are următorul obiectiv: clasificarea pe teme (formule de salut, meteo, călătorii, arte…) şi pe limbi a unor cuvinte şi expresii ce apar pe ecran. Disponibil în franceză şi română, jocul „Romanica” dispune de 15 niveluri de dificultate.

Jocul se doreşte „ludic” şi „instinctiv”, adresându-se utilizatorilor cu vârste de peste 12 ani, a explicat luni Thibault Grouas, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Frank Riester, ministrul francez al Culturii, consideră că acest joc „arată ceea ce îi uneşte” pe vorbitorii de diferite limbi romanice şi se înscrie în evenimentul intitulat „Săptămâna limbii franceze şi a Francofoniei”, care se desfăşoară până pe 24 martie.

Creat în cadrul Sezonului România-Franţa 2019, „Romanica” este „proiectul bilateral cel mai important” dintre cele două ţări în domeniul culturii, potrivit ambasadorului României în Franţa, Luca Niculescu, care a felicitat acest „interes manifestat pentru limbile străine, stimulat de domeniul digital”.

Produs de un studio francez, jocul „Romanica” este disponibil în regim de gratuitate pe platformele de descărcare online. Actualizări ale jocului sunt aşteptate peste două luni.Potrivit lui Thibault Grouas, un parteneriat ar putea fi încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa pe termen lung, pentru ca noul joc video să poată fi utilizat în şcolile franceze în cadrul cursurilor de predare a unor limbi străine.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.