Elevii de clasa a 8-a susţin marţi proba la matematică
Elevii de clasa a 8-a susţin marţi proba la matematică
Ultima Ora Social

S-A DECIS. Testele grilă de la Bacalaureat și Evaluarea Națională VOR FI AMÂNATE anul acesta

S-A DECIS. Testele grilă de la Bacalaureat și Evaluarea Națională VOR FI AMÂNATE anul acesta

În cadrul întâlnirii ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb, cu reprezentanții elevilor, ai profesorilor și ai elevilor, s-a discutat amânarea cu un an a introducerii testeleor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la discuție.

Ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019. Potrivit unor surse participante la discuție, se decide amânarea cu un an a introducerii testelor grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2018.

 

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conţine 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Reprezentanţii MEN susţin că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv. De cealaltă parte, reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

MEN a publicat, miercuri, pe site modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019, iar ulterior acestea au fost retrase după câteva ore.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.