ULTIMA ORĂ. A patra victimă a atacului de la Strasbourg A DECEDAT din cauza rănilor
Ultima Ora Externe

S-A AFLAT. Cine este atacatorul din Strasbourg. Era cunoscut de serviciile de securitate franceze

S-A AFLAT. Cine este atacatorul din Strasbourg. Era cunoscut de serviciile de securitate franceze

Sute de polițiști participă la operațiunea de căutare a supectului în atacul armat din Strasbourg din estul Franței, în urma căruia trei persoane au murit și alte 11 au fost rănite, în timp ce autoritățile au decretat o amenințare de securitate ridicată, relatează Le Figaro și BBC.

Suspectul, Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă, scrie mediafax.ro.

Acesta a fugit de la fața locului după un schimb de focuri cu polițiștii. Autoritățile au transmis că cel mai probabil este rănit.

„Suspectul a intrat în contact cu serviciile de securitate de două ori”, a declarat Christophe Castaner, ministrul francez de Interne.

Chiar ieri dimineaţa poliţiştii au ajuns la locuinţa bărbatului pentru a-l aresta, fiind bănuit că a participat la un jaf. Dar atacatorul a apucat să fugă înainte de sosirea forţelor de ordine care au găsit în casa individului mai multe grenade.

Potrivit postului francez BFMTV, suspectul a reuşit să fugă de la locul atacului. Niciun complice nu a fost identificat până în prezent.

Atacul armat a avut loc la un târg de Crăciun organizat în Piața Kléber din centrul orașului Strasbourg.

Procurorii antiterorism din Franța au deschis o investigație. Momentan, motivul atacului rămâne neclar, dar autoritățile nu exclud un atac terorist.

Ministrul de Interne a transmis că au fost întărite măsurile de securitate la granițe și la târgurile de Crăciun din țară.

Șase dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, iar ceilalți au suferit răni ușoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.