România, felicitată la OECD pentru activitatea în domeniul dezvoltării durabile
Rusia, păgubită cu 126 de mii de euro. CEDO cere prejudicii morale
Ultima Ora Externe

Rusia, păgubită cu 126 de mii de euro. CEDO cere prejudicii morale

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Rusia trebuie să plătească 126.000 de euro ca prejudicii morale și 5.000 de euro cheltuieli de reprezentare către profesorii, elevii și părinții a patru școli cu predare în limba română din Transnistria, transmite IPN, citat de Radio Chișinău.

Hotărârea CEDO a fost făcută publică pe 17 septembrie,informează un comunicat al Asociației Promo-LEX, potrivit IPN.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice 8 hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană”, se arată în comunicat.

Potrivit Asociației Promo-LEX, „Reclamanții sunt profesori, angajați, elevi și părinți din patru școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol și Gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari”.

În februarie 2014, Ion Iovcev, directorul Licerului Teoretic „Lucian Blaga”, a fost oprit de către autoritățile transnistriene, împreună cu șoferul și contabila instituției de învățământ, fiind acuzați de contrabandă cu mijloace bănești, având la ei salariile profesorilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.