Vladimir Putin a decretat doliu național
Vladimir Putin a decretat doliu național
Ultima Ora Externe

Rusia, mesaj după intruziunea în spațiul aerian al Coreei de Sud. ”Regretăm profund”

Administrația de la Moscova a transmis că intruziunea unor aeronave ruse în spațiul aerian al Coreei de Sud nu a fost un act intenționat și că regretă incidentul, conform Biroului Prezidențial din Coreea de Sud, citat de BBC.

Un oficial militar rus citat de biroul prezidențial sud-coreean a transmis că Rusia „regretă profund” incidentul și că acesta a fost cauzat de o eroare tehnică.

Ministerul Apărării din Rusia a negat inițial incidentul, menționând că nicio aeronavă rusă nu a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud.

De asemenea, Administrația de la Moscova a anunțat că va iniția o investigație pentru a lămuri cauzele exacte ale intruziunii de marți.

„Moscova a declarat că dacă aeronava zbura conform rutei planificate inițial, incidentul nu s-ar fi produs”, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Prezidențial din Coreea de Sud.

Oficialii de la Moscova nu au confirmat momentan informațiile transmise de către Coreea de Sud.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunțat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spațiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spațiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo/Takeshima.

Un oficial militar rus a transmis că aeronava rusă „a intrat într-o zonă neplanificată, din cauza unei defecțiuni tehnice”, acesta fiind cauza încălcării spațiului teritorial aerian.

Incidentul de marți, care a generat și o dispută teritorială între Coreea de Sud și Japonia, a avut loc în timpul unei misiuni de patrulare aeriană desfășurată de Rusia și China în regiunea Asia-Pacific.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.