Revoluție în Amsterdam. Dispar femeile din vitrine și bordelurile 1
Revoluție în Amsterdam. Dispar femeile din vitrine și bordelurile
Ultima Ora Externe

Revoluție în Amsterdam. Dispar femeile din vitrine și bordelurile

Femke Halsema, prima femeie aleasă primar la Amsterdam, a anunţat miercuri planuri de reformă a cartierului cu felinare roşii şi a celebrelor vitrine în care prostituatele îşi aşteaptă clienţii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Halsema a sugerat măsuri care ar constitui cea mai radicală reformă a comerţului cu sex după legalizarea prostituţiei în Olanda.

„Cred că multe din femeile care lucrează acolo se simt umilite, batjocorite şi acesta este unul din motivele din care ne gândim la schimbări”, a declarat primăriţa.

Planurile municipalităţii prevăd trei scenarii principale:

  • închiderea vitrinelor
  • închiderea bordelurilor din centru și mutarea lor în alte părţi ale oraşului
  • reducerea numărului de bordeluri din centru şi aplicarea mai strictă a autorizării lucrătoarelor sexuale din vitrine.

Scenariile sunt descrise într-un raport intitulat „Viitorul prostituţiei cu vitrine din Amsterdam”, care conţine şi o propunere privind o „zonă erotică urbană” cu intrare marcată clar printr-o poartă, similară cu sistemul deja folosit la Hamburg, a precizat Halsema.

Opţiunile vor fi prezentate luna aceasta localnicilor şi firmelor în adunări publice, înainte de a alege una din variante şi de a o supune la vot în consiliul local, anul acesta.

Eforturile anterioare de a controla cartierul cu felinare roşii s-au lovit de opoziţia prostituatelor şi a firmelor implicate în comerţul cu sex, menţionează Reuters.

O lucrătoare sexuală, membră a asociaţiei pentru apărarea drepturilor prostituatelor PROUD, a declarat agenţiei Reuters că femeile din cartierul vizat se confruntă cu comportamente tot mai lipsite de respect.

„Turiştii nu ştiu să se poarte în această zonă”, a afirmat ea, refuzând să îşi spună numele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.