Angel Tîlvăr ÎNTREVEDERE cu Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Republicii Finlanda în Români
Angel TÎLVĂR: Este de dorit o creștere a schimburilor economice și culturale dintre Romania și Iordania
Ultima Ora Social

Reuniunea plenară a COSAC la Bucureşti. România a fost felicitată

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, în prima zi a celei de-a 61-a reuniuni plenare a COSAC de la București: “Felicitările pe care România le-a primit astăzi dovedesc abordarea corectă pe care am avut-o!”

Luni, 24 iunie, la Palatul Parlamentului, deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a prezidat dezbaterea privind realizările Președinției României la Consiliul UE.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba și secretarul de stat, Victor Micula, au prezentat în fața parlamentarilor europeni date concrete privind reuniunile și evenimentele organizate de către Executiv, precum și progresele dosarelor complexe asumate de România, pe perioada Președinției Consiliului UE.

“Aprecierile exprimate de colegii din parlamentele europene reconfirmă eforturile noastre comune, ale Executivului și ale dimensiunii parlamentare, de a încheia cu rezultate bune Președinția României la Consiliul UE. Chiar dacă au fost lansate ipoteze negative înainte de preluarea acestui mandat, am demonstrat că ne respectăm angajamentele luate”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

Activitatea dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE s-a concentrat pe consolidarea politicii de coeziune, cel mai direct și concret mod prin care Uniunea poate avea un impact pozitiv în viața cetățenilor săi.

“Așa cum și noi am urmărit să continuăm demersurile președințiilor anterioare, mi-aș dori ca și președințiile viitoare să meargă pe această cale, după încheierea mandatului nostru.  Am și discutat în acest sens cu omologii finlandezi, care vor prelua de la noi Președinția Consiliului UE, pentru că suntem cu toții convinși că putem obține rezultate durabile, numai asigurându-ne de continuitatea demersurilor noastre.

Cred că dezbaterile pe care le vom avea zilele acestea vor fi utile pentru promovarea cooperării interparlamentare și protejarea cetățenilor noștri, care, așa cum au arătat recentele alegeri europarlamentare, așteaptă de la noi rezultate concrete”, a declarat domnul Angel Tîlvăr, la încheierea primei sesiuni de pe agenda plenarei COSAC.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.