Radarele Rusiei au dat chix. Sistemele Pantsir au eșuat. Moscova caută soluții pentru înlocuirea lor
Ultima Ora Externe

Radarele Rusiei au dat chix. Sistemele Pantsir au eșuat. Moscova caută soluții pentru înlocuirea lor

Armata Rusiei caută soluții pentru un sistem de apărare aerian mai avansat și mai eficient decât Pantsir (SA-22 – denumirea NATO).

Potrivit unor surse anonime din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, Armata și Marina sunt nemulțumite de sistemul Pantsir și caută alternative. 

Sistemul Pantsir s-a dovedit a fi prea complex și lipsit de eficacitate împotriva amenințărilor, informează Defence Blog. Și Marina are nemulțumirile ei, întrucât pentru a proteja navele din zona de coastă și din porturi, actuala versiune navală a sistemului Pantsir a devenit mult prea scumpă în comparație cu eficiența sa.

În timpul operațiunilor din Siria, unde sistemele Pantsir au fost folosite de ruși, au fost descoperite o serie de defecțiuni tehnice. Mai mult, tot în Siria, sistemul s-a dovedit ineficient, când în timpul unui atac al Israelului a fost lovit în plin.

Pe 21 ianuarie, în cursul unui atac al aviației israeliene asupra unor obiective ale forțelor de elită Quds, aparținând Gărzii Revoluționare Iraniene,/aviația israeliană a atacat cu rachete aer-sol mai multe ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir S1. Nu a fost prima oară când mai multe sisteme Pantsir S1 au fost distruse de aviația israeliană. Sistemele Pantsir și-au dovedit limitele și în cursul anului trecut când, la fel ca în ianuarie, au fost lovite de Israel în Siria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.