PSD, începe atacul la Guvernul Cîțu! Gândiri mici din partea unor oameni mici! Mai multe uniforme în paradă, decât doze de vaccin pentru români! 1
Ultima Ora

PSD, începe atacul la Guvernul Cîțu! Gândiri mici din partea unor oameni mici! Mai multe uniforme în paradă, decât doze de vaccin pentru români!

Deputatul PSD, Nicolae Georgescu a lansat un atac dur la adresa Guvernului Cîțu, imediat după începerea campaniei de vaccinare anmti-Covid-19.

Deputatul Nicolae Georgescu, acuză Executivul că nu aduce suficiente doize de vaccin pentru ca, această, campanie să fie eficientă.

”Venirea primelor doze de vaccin împotriva COVID-19 în România a prilejuit apariții publice în serie ale premierului Florin Cîțu, ale coordonatorului național, colonelul Valeriu Gheorghiță, și ale comandantului acțiunii, Raed Arafat. Domnilor, dintr-un act normal ați făcut un circ național.

Ceea ce am văzut în ultimele zile mi-a întărit încă o dată ideea că suntem departe de adevărata Europă și de celelalte țări ale lumii! Modul în care guvernanții au ales să trateze venirea în țară a primelor doze de vaccin a fost de-a dreptul penibil, din mai multe puncte de vedere.

În primul rând, domnilor, am primit doar 10.000 de doze! Doar 10.000 de doze!

La Tel Aviv, sunt deja 200.000 de prime doze administrate, la o populație sub jumătate din cea a țării noastre. SUA și China au trecut de un milion de doze administrate, iar Marea Britanie a ajuns la 800.000.

Altfel, în restul țărilor, reflectoarele au fost ațintite pe beneficiarii vaccinului, pe oameni, nu pe autorități, acestea preferând să vorbească doar punctual și rapid. La noi a fost total invers!

Iar când au vorbit, cei aflați la putere ne-au aruncat și mai mult în ceață. “Dacă 60-70% din populație nu se vaccinează, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate”, a spus doamna Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Doamna Turcan,  avem 19,5 milioane de locuitori. Așadar, 60% înseamna 11,7 milioane. Având în vedere faptul că pentru imunizare e nevoie de două doze, înseamnă că pentru imunizarea a 11,7 milioane de persoane e nevoie de 23,4 milioane de doze.

Ce facem cu restricțiile, deoarece ritmul lunar de import e de 140.000 de doze, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de câțiva ani pentru a realiza imunizarea a 60% din populație.

PS: Dacă pentru 10.000 de doze ați făcut sărbătoare națională, mă întreb ce veți face la venirea a câte 140.000 de doze…?! Și tot este puțin!”, arată Georgescu,într-un comunicat remis NEWSTEAM.RO.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.