Protestatarii de la Iași au pornit într-un marș pe străzile orașului, după plecarea simpatizanților PSD
Ultima Ora Social

Protestatarii de la Iași au pornit într-un marș pe străzile orașului, după plecarea simpatizanților PSD

Mii de protestatari de la Iași au plecat, joi seară, într-un marș pe străzile orașului, după ce inițial le-a fost permis să intre în Piața Unirii, după plecarea simpatizanților PSD. În fața sediului PSD din Iași, oamenii scandează „PSD, ești un gunoi, ne tragi țara înapoi”, informează Mediafax.

După plecarea simpatizanților PSD care au participat la miting, protestatarii au primit acces în Piața Unirii din centrul Iașului. Protestatarii au strigat „PSD, ciuma roşie” și „Hoţii” și au suflat în vuvuzele.

Ulterior, miile de protestatari au plecat într-un marș pe străzile orașului, iar în fața sediului PSD din Iași au scandat „PSD, ești un gunoi, ne tragi țara înapoi”. Plecarea simpatizanților PSD din Piața Unirii a fost marcată de câteva incidente, majoritatea verbale.

În timpul discursului, președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat după ce în timpul mitingului s-au auzit câteva huiduieli, spunând că „derbedeii” umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulți se uită la măsurile luate.

Mitingul organizat de PSD la Iași a avut loc în aceeași și cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu.

Jandarmii au fost nevoiţi să pună două rânduri de garduri între participanţii la mitingul PSD din Piaţa Unirii şi protestatari, distanţa dintre aceştia fiind de aproximativ 100 de metri. Grupurile de susţinători au fost huiduite de contramanifestanţi când intrau în Piaţa Unirii, la un moment dat aceştia fluturând bancnote de 1 leu în timp ce le strigau „ruşine să vă fie”, informează Agerpres.

Timp de peste patru ore cât s-a desfăşurat mitingul social-democraţilor, protestatarii au huiduit şi au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea şi PSD. Din rândurile acestora au fost aruncate câteva petarde.

După ce susţinătorii PSD au plecat spre mijloacele de transport cu care au ajuns la Iaşi, Piaţa Unirii a rămas plină de gunoaie, pancarde şi steaguri. Imediat după plecarea social-democraţilor, piaţa a fost ocupată de contramanifestanţi. Prin zgomotul asurzitor de vuvuzele, aceştia au scandat iar lozinci antiguvernamentale, împotriva PSD şi liderului acestuia. După aproximativ o jumătate de oră aceştia au plecat în marş spre Palatul Culturii, un alt simbol al Iaşiului.

Reprezentanţii ISU Iaşi informează că la mitingul organizat de PSD în Piaţa Unirii din Iaşi 15 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

Şeful ISU Iaşi, colonelul Viorel Molocea, a declarat că persoanele care au fost transportate la spital se aflau în stare de sevraj, etilism sau au făcut criză de epilepsie. De asemenea, personalul medical al SMURD şi Ambulanţei au acordat îngrijiri medicale unor persoane cărora li s-a făcut rău din cauza slabei alimentaţii.

Potrivit sursei citate, o altă persoană a suferit un atac de panică.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.