Ultima oră. Jandarmii au pedepsit protestatarii. Ce transmit oamenii lui Carmen Dan
Ultima Ora Justiție

Protestatarii acuzați de rănirea jandarmilor căutați de polițiști. Aceștia riscă dosar penal

Protestatarii acuzați de rănirea jandarmilor căutați de polițiști. Aceștia riscă dosar penal

Jandarmeria Capitalei anunță că doi jandarmi au fost răniți la protestul de miercuri seara, persoanele care i-au agresat fiind căutate. Dupa ce vor fi identificați, susțin jandarmii, va fi sesizat Parchetul.

„În legătură cu evenimentele înregistrate ieri în Piața Victoriei, facem următoarele precizări:

Jandarmii au acționat pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor și pentru desfășurarea în condițiile legii a adunărilor publice, indiferent de natura lor.

Pe timpul protestului, un grup de protestatari a forțat dispozitivul de jandarmi, iar o parte dintre aceștia au aruncat cu diverse obiecte către forțele de ordine. În contextul creat, patru persoane au fost conduse la secția de poliție unde, după identificarea acestora, au fost sancționate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare și recurgere la acțiuni violente, în conformitate cu art. 26, lit. e din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și înaintate parchetului competent.

Le mulțumim celor care au ales să protesteze pașnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violență care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranța cetățenilor și va acționa de fiecare dată pentru combaterea lor”, transmite Jandarmeria Capitalei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii