PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU - REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO
Județul și municipiul Bacău în ochii PSD – un imens șantier de dezvoltare
Ultima Ora Social

PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU – REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO

PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU – REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO

Deputatul Hărătău Elena, membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a susținut o declarație politică despre investițiile din  Bacău. Este vorba de un proiect, prin care Bacăul va avea apa potabilă, atât de necesară. Proiectul presupune construirea unei rezerve de apă, mai exact o gospodărie de apă care va fi realizată dintr-un rezervor, o stație de clorinare și una de pompare care va fi alimentată din șapte izvoare din zona Mărgineni. Vor fi șapte tronsoane de conductă, care însumează aproape nouă kilometri.

„Valoarea investiției pentru rezerva de apă se ridică la 5 milioane de euro, bani asigurați din fonduri guvernamentale și va asigura independența sistemului de apă din acest oraș, în cazul unor avarii, indiferent de aducţiunile principale de la Valea Uzului.

Contractul de execuție a rezervei de apă deja a fost semnat. Alocările financiare de la Guvern există, avem banii necesari, așa că acum nimic nu ne împiedică să ducem la capăt acest proiect. Un proiect primordial pentru băcăuani, fiind unul din cele mai importante obiective de investiții.

Durata contractului de execuție este de 15 luni, din care două luni proiectarea, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Timp în care sper ca acest rezervor de apă să fie gata”, a declarat deputatul PSD, Elena Hărătau.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.