ICCJ a stabili completurile de 5 judecători
ICCJ a stabili completurile de 5 judecători
Ultima Ora Justiție

Proiect de 46 milioane de lei în Ministerul Justiției. Ce dotări vor avea instanțele din România

Ministerul Justiției va dota cu licențe software, calculatoare și scannere instanțele din România, în baza unui contract în valoare de peste 46 milioane de lei. O parte din echipamente au ajuns deja la unele curți de apel, iar ministrul Ana Birchall promite că ultima livrare va avea pe 5 decembrie.

Ministerul Justiției desfășoară în această perioadă un proces de informatizare a instanțelor, care vizează o achiziție pentru dotarea cu echipamente informatice (stații de lucru, software și scannere corespunzătoare) pentru personalul instanțelor din România – judecători și personal auxiliar, iar valoarea totală a contractului este de 46.387.830 lei.

„De această investiție vor beneficia instanțele, judecători și personal auxiliar de specialitate, potrivit unui grafic stabilit clar între Ministerul Justiției și furnizori, astfel încât ultima livrare și instalare a echipamentelor va avea loc în data de 5 decembrie 2019. (…) În această perioadă, sub coordonarea ministrului, la Ministerul Justiției se desfășoară o analiză privind necesarul infrastructurii tuturor instanțelor pentru a fi identificate soluțiile cele mai potrivite, obiectivul fiind acela de a nu mai exista instanțe de judecată fără încălzire sau cu o infrastructură precară” a precizat ministrul justiției, Ana Birchall.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, contractul prevede livrarea a 6.986 de computere (inclusiv licențele software) și a 976 de scannere. Până în prezent au fost livrate 1.263 de computer și 144 de scannere pentru trei curți de apel și parțial către Ministerul Justiției, urmând ca până la 5 decembrie să fie livrate restul de 5.723 de computere și 832 de scannere pentru celelalte 12 curți de apel.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.