Proiect al Primăriei Brăila. Festivalul Peștelui va promova valorile și tradițiile locale cel puțin 5 ediții
Ultima Ora Social

Proiect al Primăriei Brăila. Festivalul Peștelui va promova valorile și tradițiile locale cel puțin 5 ediții

Proiect al Primăriei Brăila. Festivalul Peștelui va promova valorile și tradițiile locale cel puțin 5 ediții

Festivalul Peştelui este titlul unui eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale, care se va desfăşura la Brăila, cel puţin cinci ediţii, potrivit unui proiect iniţiat de primarul Brăilei, Marian Dragomir, şi care va fi implementat cu fonduri europene.

Consilierii municipali au aprobat în ultima şedinţă a CLM Brăila proiectul intitulat „Festivalul Peştelui – Eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale”, care include spectacole, demonstraţii culinare din partea unor chefi bucătari, mâncăruri de peşte specifice zonei, târguri, expoziţii, workshop-uri, plimbări pe Dunăre şi multe alte acţiuni specifice.

Bugetul festivalului este de 68.000 de euro anual, bani proveniţi 100% din fonduri structurale, prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020 – Măsura 2.1 – Revitalizarea şi valorificarea identităţii locale, prin Asociaţia „Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila”.

„În oraşul de la Dunăre, pe parcursul a patru zile, o dată pe an, Brăila vă va convinge că este oraşul în care se merită ca turiştii să vină în orice anotimp. Aici găsiţi informaţii suficiente pentru a vă bucura sufletul şi îmbogăţi cultura, puteţi face plimbări cu barca, şalupa sau vaporul pe cele două braţe ale Dunării, puteţi iniţia adevărate partide de pescuit, dar în acelaşi timp vă puteţi relaxa, în Staţiunea Blasova. Fiecare dintre obiectivele proiectului vor fi prezentate invitaţilor din ţară, turiştilor care se află în concediu, dar şi brăilenilor care doresc să afle mai multe amănunte despre cultura, tradiţiile şi obiceiurile păstrate de-a lungul timpului în oraşul de la Dunăre”, se arată într-un rezumat al proiectului.

Prima ediţie a festivalului este programată în 2019, ocazie cu care, la Brăila, se vor afla un chef (bucătar) şi un somelier, renumiţi, pentru a promova produsele din peşte preparate în zonă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.