Adina Florea este terminată. Lovitura Decisivă dată din Parlament. Va rămâne șomeră
Adina Florea este terminată. Lovitura Decisivă dată din Parlament. Va rămâne șomeră
Ultima Ora Justiție

Procurorii europeni cer desființarea secției conduse de Adina Florea

Colegiul Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE) îi dă lovitura Adinei Florea. Conform acestuia, Secția de investigare a infracțiunilor din justiție pe care aceasta o conduce nu este deloc benefică, dimpotrivă, poate fi înțeleasă ca o încălcare a principiului fundamental al egalității în față legii.

„CCPE se îndoiește profund că înființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție va ajută în vreun fel anchetele în cazul membrilor unei anumite profesii – procurori și judecători.

Înființarea unei structuri speciale poate fi considerată o încălcare a principiului egalității în față legii.

Problema în astfel de cazuri nu e a apartenenței la o breaslă, ci a faptelor de care sunt acuzați că le-au comis. Astfel, un parchet obișnuit poate instrumenta cazurile care vizează procurori și judecători”, consideră procurorii europeni, care adaugă că nici numărul de dosare în care sunt vizați magistrați în România nu justifică înființarea unei secții speciale care să se ocupe de ele.

CCPE este o autoritate consultativă a Consiliului Europei cu privire la aspecte legate de independența, imparțialitatea și statutul procurorilor.

Amintim că și Colegiul Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE) a avut, de asemenea, o reacție dura față de înființarea SS, cerând desființarea ei, conform ziare.com

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii