Procurorii dau lovitura. Deputat PNL trimis în judecată pentru șpagă. FOTO 3
Ludovic Orban
Justiție Ultima Ora

Procurorii dau lovitura. Deputat PNL trimis în judecată pentru șpagă. FOTO

Deputatul PNL, Mugur Cozmaciuc,  a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi cerut mită 500.000 de lei să influenţeze numirea unui director la Apele Române.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a deputatului PNL Corneliu Mugurel Cozmanciuc,  preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PNL, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, dar şi o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

Procurorii dau lovitura. Deputat PNL trimis în judecată pentru șpagă. FOTO 4

„În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană”, potrivit DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.