Alertă. Theresa May a demisionat
Ultima Ora Externe

Probleme pentru Theresa May. Principalii miniștri ai cabinetului se întorc împotriva sa

Principalii miniștri ai cabinetului Theresei May s-ar putea întoarce împotriva sa, miercuri, a anunțat pe Twitter un al postului ITV, citând o sursă anonimă, relatează Reuters.

”Zvonurile – încă neconfirmate, dar care nu sunt nici negate – astăzi, într-o mișcare a cabinetului împotriva primului ministru”, este mesajul postat de corespondentul ITV, Paul Brand.

Sursa declară că este ”destul de probabil”, a adăugat acesta.

Premierul Theresa May a făcut miercuri un ultim apel liderului opoziției, Jeremy Corbyn, pentru a obține susținerea lui privind acordul negociat de aceasta pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acordul de retragere, care va fi votat în Parlament la începutul lunii iunie, este „ultima șansă” pentru Brexit, a adăugat May.

„Vă cer să faceți și voi un compromis pentru a putea livra ceea ce au promis ambele partide”, a declarat premierul britanic.

Jeremy Corbyn a declarat marți seară, pentru BBC, că se va opune în continuare acordului negociat de acesta.

„Nu putem susține această înțelegere, deoarece este practic o reluare a ceea ce am discutat și înainte. Nu văd cum va trece de Parlament”, a declarat Corbyn.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.