Prima Doamnă a Ucrainei a acceptat o donație din partea HP Inc. Computerele vor ajunge la copii, profesori și la personalul medical din Ucraina 1
Social Ultima Ora

Prima Doamnă a Ucrainei a acceptat o donație din partea HP Inc. Computerele vor ajunge la copii, profesori și la personalul medical din Ucraina

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a întâlnit cu reprezentanți ai HP Inc. și ai Global Business Coalition for Education, în Washington, D.C., pentru a accepta o donație de computere și materiale didactice care vor fi trimise în Ucraina. Inițiativa HP „Digital Equity for Ukraine” este un parteneriat de 30 de milioane de dolari cu Global Business Coalition for Education.

„Poporul ucrainean a dat dovadă de un curaj incredibil în fața unor circumstanțe de neimaginat și suntem recunoscători pentru modul în care Prima Doamnă Olena Zelenska împreună cu alți responsabili încearcă să pună capăt acestui război”, a declarat Enrique Lores, CEO HP Inc. „HP continuă să mobilizeze resurse pentru a sprijini Ucraina.

Prin parteneriatul nostru cu Global Business Coalition for Education, vom oferi computere familiilor care au fost strămutate. Sunt vremuri în care cu toții trebuie să luăm măsuri pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.”

Computerele vor fi distribuite organizațiilor locale care îi ajută pe ucraineni, în parteneriat cu Global Business Coalition for Education – o inițiativă a organizației caritabile pentru copii Theirworld. HP va furniza computere organizațiilor non-profit, iar Microsoft le va oferi asistență software. În coordonare cu guvernul ucrainean, aproximativ jumătate dintre computerele donate vor merge către civili strămutați în interiorul țării, iar cealaltă jumătate către refugiați ucraineni strămutați în afara granițelor.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de HP și de Global Business Coalition for Education”, a declarat Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei. „Eforturile și contribuția lor îi vor ajuta pe elevii din Ucraina și pe cei refugiați în alte țări să-și continue studiile și să se pregătească pentru viitor, ca orice alt tânăr din lume.”

Din februarie, aproape o treime dintre ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Copiii vulnerabili sunt prinși în mijlocul războiului și nevoiți să plece din casele, comunitățile și școlile lor. Guvernul ucrainean a anunțat că peste 2.000 de instituții de învățământ au fost lovite de bombe sau rachete. În prezent, milioane de elevi ucraineni învață de la distanță, în țară și peste hotare.

„Educația este unul dintre primele lucruri care se pierd și dintre ultimele care se repun în funcțiune în timpul unei crize”, a declarat Justin van Fleet, președinte Theirworld și director executiv al Global Business Coalition for Education. „De aceea suntem foarte bucuroși să colaborăm cu HP și cu Microsoft pentru a oferi resurse elevilor ucraineni, astfel încât aceștia să poată continua să învețe.”

HP susține cu tărie faptul că echitatea digitală este un drept al omului și și-a luat angajamentul de a accelera echitatea digitală pentru 150 de milioane de persoane din întreaga lume, până în 2030. Și, deși dispozitivele sunt esențiale, ele reprezintă doar o parte a ecuației. HP investește și în formarea profesorilor și în materiale educaționale, inclusiv în traducerea în ucraineană a HP Online Teaching Assistant, pentru a-i sprijini pe profesorii care predau acum la distanță.

Până în prezent, Fundația HP a oferit peste 3 milioane de dolari sub formă de granturi, pentru a asigura refugiaților ucraineni hrană, îmbrăcăminte și alte materiale necesare și continuă să egaleze donațiile făcute de angajații HP.

Despre HP

HP Inc. este o companie de tehnologie care consideră că o idee bine conturată are puterea să schimbe lumea. Portofoliul său de produse și servicii – sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D – transformă aceste idei în realitate. Vizitează www.hp.ro. 

Despre Global Business Coalitions for Education

Global Business Coalition for Education este o inițiativă a companiilor care s-au angajat să pună capăt crizei globale din educației și să susțină potențialul generației viitoare. Înființată în 2012 ca o inițiativă a organizației caritabile globale pentru copii Theirworld, Global Business Coalition for Education și-a luat angajamentul de a aduce laolaltă expertiza și resursele comunității de afaceri în beneficiul educației la nivel mondial. Vizitați www.gbc-education.org

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.