Prețul petrolului a crescut, pe fondul negocierilor comerciale dintre SUA și China
Ultima Ora Social

Prețul petrolului a crescut, pe fondul negocierilor comerciale dintre SUA și China

Prețul petrolului a crescut, pe fondul negocierilor comerciale dintre SUA și China

Prețul petrolului a crescut marți, susținut de speranțele că discuțiile de la Beijing între oficialii americani și chinezi ar putea dezamorsa disputa comercială dintre cele două mari economii ale lumii, în timp ce livrările în scădere ale OPEC au marcat, la rândul lor, piețele, informează Reuters, conform mediafax.ro

Contractele futures pentru petrolul Brent au câștigat 69 de cenți, sau 1,22%, până la 58,02 dolari/baril, 13:25 GMT iar cele pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 59 de cenți, 1,22%, până la 49,11 dolari/baril.

Secretarul pentru Comerț al SUA Wilbur Ross a declarat luni că există o „șanse foarte bune” de a ajunge la o înțelegere, în timp ce Ministerul de Externe al Chinei a declarat că Beijingul încearcă cu „bună-credință” să rezolve fricțiunile comerciale cu Statele Unite.

Unii analiști avertizează, totuși, că relația dintre ceel două superputeri a rămas șubredă, iar tensiunile s-ar putea aprinde din nou. „Desigur, vor exista mai multe schimbări în poveste și creșterea tarifelor SUA pentru bunurile chinezești, după luna martie, de la 10% la 25%, nu poate fi exclusă”, a spus Tamas Varga de la PVM Oil Associates. „Totuși, pentru moment, optimismul prevalează”.

Există, de asemenea, îngrijorări legate de o încetinire a ritmului economic mondial, care va diminua consumul de combustibil, determinând industria fondurilor speculative să-și reducă semnificativ pozițiile pe piață.

S&P Global Ratings a declarat că și-a redus prognozele medii ale prețului petrolului pentru 2019 cu 10 dolari, la 55 dolari și 50 dolari pe baril pentru Brent și, respectiv, WTI.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.