Pressonline.ro: Guvern: A fost suplimentat numărul maxim de posturi al Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România 1
Justiție Ultima Ora

Pressonline.ro: Guvern: A fost suplimentat numărul maxim de posturi al Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România

Guvernul a decis, miercuri, o suplimentare a numărului maxim de posturi pentru Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind aprobate 15 posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară pentru Structura de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România, conform pressonline.ro.

Potrivit unui comunicat al Executivului, suplimentarea numărului de posturi este necesară ‘pentru susţinerea în mod activ şi optim a activităţii Parchetului European (EPPO) în România’.

‘Necesitatea suplimentării numărului maxim de posturi este determinată de dinamica volumului de lucru al Parchetului European după începerea activităţii operaţionale în România, precum şi de aşteptarea generală privind creşterea volumului de activitate în perioada următoare, în contextul cadrului financiar multianual şi al instrumentului de redresare NextGenerationEU. În prezent, numărul de procurori delegaţi pentru România este relativ restrâns, respectiv 7 din cei 20 alocaţi statului român, iar creşterea numărului de procurori europeni selectaţi (o nouă procedură de selecţie este în curs de desfăşurare) trebuie dublată şi de sporirea sprijinului pe care ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară îl pot aduce la susţinerea activităţii EPPO în România’, se explică în comunicat.

EPPO este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze orice comportament infracţional care afectează bugetul UE.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.