Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
Ultima Ora

Pressonline.ro. Galaţi: Moaştele Sf Apostol Andrei şi Sf Cuvios Paisie de la Neamţ, spre închinare în perioada 27-30 noiembrie

Sfintele Moaşte ale Sf. Apostol Andrei şi ale Sf. Cuvios Paisie de la Neamţ vor fi oferite spre închinare credincioşilor, în perioada 27-30 noiembrie, pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, cu prilejul sărbătorilor dedicate Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos, informează, joi, Biroul de presă al arhiepiscopiei, citat de pressonline.ro.

Potrivit sursei citate, anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Sf. Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos.

Pressonline.ro. Galaţi: Moaştele Sf Apostol Andrei şi Sf Cuvios Paisie de la Neamţ, spre închinare în perioada 27-30 noiembrie 3

Această mare împlinire pentru clerul şi credincioşii de la Dunărea de Jos a fost realizată în anul 1992 la iniţiativa ÎPS Părinte Casian şi prin hotărârea nr. 93/06.11.1992 a Consiliului Local Galaţi, oraşul Galaţi fiind primul oraş din ţară care a primit ocrotirea spirituală a întâiul chemat la apostolie de către Mântuitorul Iisus Hristos.

În acest context, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va debuta duminică, 27 noiembrie, ora 16.00, cu primirea la Galaţi a moaştelor Sfântului Cuvios Paisie, aduse de la Mănăstirea Neamţ cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi procesiunea cu racla moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ de la Universitatea ‘Dunărea de Jos’ la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

În continuare, începând cu ora 16.30, vor fi săvârşite în Catedrala arhiepiscopală slujba specială pentru primirea moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie arhierească de noapte în cinstea acestui sfânt isihast.

În ziua hramului, miercuri, 30 noiembrie 2022, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către ÎPS Arhiepiscop Casian, împreună cu ierarhii invitaţi, începând cu ora 9.00.

În cele patru zile de sărbătoare, credincioşii din judeţele Galaţi şi Brăila sunt aşteptaţi să se închine la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.