Pressonline.ro: Camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat aproape trei ore 1
Social Ultima Ora

Pressonline.ro: Camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat aproape trei ore

Timpul de aşteptare la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu, a ajuns la aproape trei ore pentru camioane în urma unor disfuncţionalităţi înregistrate în ultimele 24 de ore la sistemul informatic bulgăresc la frontieră, conform pressonline.ro.

‘Ca urmare a unei disfuncţionalităţi înregistrate la sistemul informatic bulgăresc, traficul prin PTF Giurgiu şi prin PTF Calafat a fost întrerupt de mai multe ori, pentru perioade cuprinse între câteva minute şi câteva zeci de minute, în ultimele 24 de ore, fapt ce a determinat aglomerarea punctelor de trecere şi creşterea timpilor de aşteptare atât la turisme cât şi la camioane’, informează vineri ITPF Giurgiu, într-un comunicat de presă.

Vineri, funcţionarea sistemului informatic bulgăresc a revenit la normal şi traficul a fost reluat la parametri normali.

‘Odată cu reluarea traficului, conducerea ITPF Giurgiu a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei în vederea fluidizării traficului, respectiv creşterea numărului arterelor de circulaţie pe care se efectuează tranzitul la frontieră prin PTF Giurgiu, pe cinci artere pentru camioane şi pe patru artere pentru autoturisme’, precizează sursa citată.

Potrivit Poliţiei de Frontieră timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu pentru camioane este de 170 de minute şi de 60 de minute la intrarea în ţară, iar pentru autoturisme, timpul de aşteptare atât la ieşirea cât şi la intrarea în România, este de câte 20 de minute.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.