Poliția de Frontieră Română investește în siguranță la granițe 7
Social Ultima Ora

Poliția de Frontieră Română investește în siguranță la granițe

Camerele portabile VB400 de la Motorola Solutions vor crește transparența, responsabilitatea și securitatea în linia întâi, dar și a publicului.

Pe parcursul acestui an, organizațiile din întreaga lume responsabile cu siguranța publică s-au confruntat cu provocări din ce în ce mai mari, resursele fiind tot mai solicitate.

În România, Poliția de Frontieră a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit raportului de activitate pe 2019, publicat de Poliția de Frontieră Română, numărul acestora a crescut cu 10,7% în 2019, față de 2018, și au fost constatate 19.384 de fapte ilegale, inclusiv trecerea ilegală a frontierei, contrabandă și fraudă vamală.

Pentru a-și spori eficiența, pentru a-și proteja personalul și pentru a crește nivelul de responsabilitate, Poliția de Frontieră Română a investit în aproximativ 3.000 de camere portabile VB400 de la Motorola Solutions. Acestea vor fi folosite de agenți împreună cu software-ul VideoManager de gestionare a probelor.

Poliția de Frontieră Română este responsabilă pentru aproximativ 3.150 de kilometri de graniță și se confruntă cu provocări diverse, de la securizarea și controlul frontierelor de stat până la apărarea intereselor statului român.

„Este o prioritate pentru instituția noastră ca, în timpul misiunilor specifice de control la granițele țării, atât ofițerul care aplică legea, cât și cetățeanul care trece legal frontiera, să se simtă protejați și respectați.

Noile camere portabile vor face dovada faptului că ofițerul de la poliția de frontieră are o conduită impecabilă când gestionează situația, iar persoanele care trec granița se vor simți protejate”, a declarat chestorul Liviu Bute, Împuternicit Inspector General al Poliției de Frontieră Române.

Poliția de Frontieră Română investește în siguranță la granițe 8

 

„Clienții ne spun că tehnologia camerelor portabile s-a dovedit a fi un instrument de neprețuit pentru ofițerii din prima linie, pentru o mai bună transparență. Ajută la stabilirea responsabilității tuturor părților implicate prin captarea de probe obiective, necesare în procedurile judiciare”, a declarat Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.

Poliția de Frontieră Română investește în siguranță la granițe 9

Camera portabilă VB400 Motorola Solutions este ușoară și robustă. Are o durată de viață a bateriei de până la 12 ore, suficient pentru a asigura funcționarea o tură întreagă.

Cu un obiectiv 1080p HD wide-angle, camera portabilă surprinde cu exactitate perspectiva celui care o poartă, oferind transparență. De la înregistrări obișnuite, până la captarea de imagini cu valoare de probă în cazuri de urmărire penală, această soluție oferă o funcționalitate completă.

Dispune de streaming Wi-Fi și monitorizare prin Bluetooth, oferind o combinație eficientă de capabilități pentru a transmite în direct din cameră către VideoManager, care permite un răspuns rapid al echipei din camera de control și sporește capacitatea de înțelegere a situației din teren.

Poliția de Frontieră Română investește în siguranță la granițe 10

Motorola Solutions este un partener de încredere pentru organizațiile însărcinate cu siguranța publică din România de peste 25 de ani, oferind soluții TETRA extrem de sigure și fiabile, inclusiv echipamente de infrastructură radio și servicii. Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, anul acesta, un contract pentru o soluție integrată de camere portabile care a inclus 12.000 de camere portabile VB400 și software-ul VideoManager.

 Despre Motorola Solutions

Motorola Solutions este un lider global în domeniul comunicațiilor și datelor analitice esențiale. Platformele noastre tehnologice în domeniul comunicațiilor critice, software-ul pentru centre de comandă și de analiză video, sistemele analitice de date, serviciile de management și asistență, fac orașele din toată lumea să fie mai sigure și ajută comunitățile și afacerile să prospere în siguranță. Motorola Solutions lansează o nouă eră în domeniul siguranței și securității publice. Aflați mai multe pe www.motorolasolutions.com.

 

Follow @MotoSolutions on Twitter

Follow @MotorolaSolutions on Instagram

Follow @MotorolaSolutions on LinkedIn

Like @MotorolaSolutions on Facebook

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.