PNL sprijină pactul politic național propus de Klaus Iohannis 1
Ultima Ora Politic

PNL sprijină pactul politic național propus de Klaus Iohannis

Într-o Românie atât de dezbinată în anii de guvernare PSD-ALDE, avem un reper și un exemplu de normalitate. Apelul președintelui României, Klaus Iohannis, adresat tuturor actorilor politici privind pactul care să consolideze parcursul european al țării, reprezintă un act fundamental pentru evoluția noastră ca națiune europeană în următorii ani.

Este unul dintre gesturile pozitive din spațiul public, care urmărește două aspecte. Este vorba, în primul rând, despre eliminarea diviziunilor ce străbat societatea românească, iar pe de altă parte, de validarea rezultatelor referendumului privind justiția. Discursul antieuropean caracteristic coaliției PSD-ALDE a fost sancționat foarte clar la alegerile europarlamentare, dar trebuie împiedicat pentru a evita viitoarele derapaje de la valorile democrației.

Este voința cetățenilor, manifestată, în ultimii ani, printr-o implicare civică fără precedent, prin mari proteste în stradă, când nu au mai suportat umilința regimului Dragnea. Este voința manifestată la vot! Căderea lui Dragnea nu este decât un prim pas! Hidra are întotdeauna mai multe capete și oricând poate apărea un alt autocrat! Legislația națională are nevoie de măsuri care să împiedice orice dictator de carton să mai încerce vreodată să transforme România într-o „democrație“ cu iz ex-sovietic sau sud-american. Prin urmare, este nevoie de anularea măsurilor care au dăunat și dăunează atât de mult justiției și statului de drept. Acestea sunt obiective la care liberalii aderă întru totul!

Mai mult, susținem și necesitatea de a găsi soluții pentru asigurarea dreptului tuturor cetățenilor români de a vota, oriunde unde s-ar afla. Acest lucru trebuie să apară clar în legislația electorală, pentru ca nici un Meleșcanu să nu mai poată limita dreptul fundamental al românilor de a vota în diaspora! Liderii PSD-ALDE trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al 12-lea ceas, că românii vor un stat de drept european!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.